Skip to content

Je gebruikt een verouderde browser

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze site en Microsoft is gestopt met het uitbrengen van updates, daarom kun je problemen ondervinden bij het bezoeken van deze site en we raden je sterk aan je browser te upgraden voor moderne webfunctionaliteit, een betere gebruikerservaring en verbeterde beveiliging.

Actualiseer mijn browser

Miniwiz recyclet duizenden mondkapjes tot draadloze telefoonladers

3 min leestijd

Gewoon Goed
Miniwiz recycles thousands of waste face masks into wireless phone chargers
Source: Facebook/MINIWIZ

Een in Taiwan gevestigd milieuvriendelijk bedrijf bouwt aan een circulaire economie voor gezichtsmaskers met behulp van innovatieve kunstmatige intelligentie, en heeft tot nu toe bergen afgedankte maskers omgetoverd tot 43.000 draadloze opladers voor mobiele telefoons.

Fubon en Miniwiz veranderen chirurgische maskers in telefoonopladers

Hergebruik wat anderen weggooien is een effectieve manier om afval te verminderen en milieuvriendelijke praktijken te bevorderen. Een in Taiwan gevestigd bedrijf, Miniwiz, heeft in samenwerking met Fubon Financial Holding Co. een manier gevonden om telefoonopladers te maken van gerecyclede chirurgische maskers. In het kader van de viering van de 60e verjaardag van Fubon Financial Holding is een samenwerking aangegaan met Miniwiz, een milieuvriendelijk bedrijf dat afval verwerkt tot bouw- en consumentenproducten. Voor deze gelegenheid maakt het bedrijf telefoonopladers van gerecyclede chirurgische maskers, zo meldde Taiwan News.

Voor deze gelegenheid maakt het bedrijf telefoonopladers van gerecycleerde gezichtsmaskers. Daniel Tsai, voorzitter van Fubon Financial Holding (蔡明忠), zei dat het bedrijf heeft gemerkt dat medisch afval wereldwijd een enorm probleem is geworden. Hij wees in het bijzonder op chirurgische maskers en gezichtsmaskers.
Miniwiz is een milieuvriendelijk bedrijf dat afval verwerkt tot bouw- en consumentenproducten Voor deze gelegenheid maakt het bedrijf telefoonopladers van gerecycleerde gezichtsmaskers. Daniel Tsai, voorzitter van Fubon Financial Holding (蔡明忠), zei dat het bedrijf heeft gemerkt dat medisch afval wereldwijd een enorm probleem is geworden. Hij wees in het bijzonder op chirurgische maskers en gezichtsmaskers. Source: Facebook/MINIWIZ

Miniwiz zet masker recycling plekken op in Fubon’s kantoorgebouwen

Fubon Financial Holding voorzitter Daniel Tsai (蔡明忠) zei dat het bedrijf heeft gemerkt dat medisch afval wereldwijd een enorm probleem is geworden. Hij wees in het bijzonder op chirurgische maskers en gezichtsmaskers.

Met behulp van innovatieve technologieën die door Miniwiz zijn ontwikkeld, hebben zij recyclingplekken opgezet bij de kantoorgebouwen van Fubon om ongewenste gezichtsmaskers in te zamelen. Die werden vervolgens omgetoverd tot kleurrijke telefoonopladers als verjaardagscadeau voor de werknemers.

Tsai zei dat hij hoopt dat de oefening het publiek zal leren over duurzaamheid en hoe dit het milieu ten goede komt. Ook wil hij door het gebruik van de oplaad producten mensen bewuster maken van het gebruik van elektriciteit.

Bron: TaiwanNews 

Source: Facebook/MINIWIZ

Lokaal afval omzetten in een waardevol product is het uiteindelijke doel

Miniwiz heeft internationale faam verworven voor zijn gerecyclede en geüpcyclede producten. De oprichter van het bedrijf, Arthur Huang (黃謙智), was ook te zien in de documentaire, "Going Circular".

"Elke drie minuten kunnen we een oplader maken van gezichtsmaskers die afval kan verminderen," zei Huang. "Lokaal afval omzetten in een waardevol product is het ultieme doel.

"Vanwege de pandemie is het fabricageproces meer geautomatiseerd geworden met behulp van een AI-recyclingsysteem genaamd "ROBIN" en een "mini TRASHPRESSO." De ondernemer verwees naar de Disney-animatie "WALL-E" als voorbeeld: "Het beeld van een robot met grote ogen die afval verzamelt en er iets nuttigs van maakt, is voor elke ingenieur een big deal.

"Huang zei dat als mensen doorgaan met het overconsumeren van natuurlijke hulpbronnen en het produceren van te veel afval, een dystopie niet ver weg is.

Bron: TaiwanNews 

Source: Facebook/MINIWIZ
De documentaire uit 2018 onthult de geheimen van economische circulariteit, een innovatief concept dat onze collectieve toekomst op aarde zou kunnen redden. Volgens Huang zou een dystopie niet ver weg zijn als mensen te veel natuurlijke hulpbronnen blijven verbruiken en te veel afval blijven produceren. Source: Facebook/MINIWIZ
Source: Facebook/MINIWIZ
Maak impact

WIL JE MINDER PLASTIC ETEN, DRINKEN EN INADEMEN? MET DEZE TIPS KUN JE JE LICHAAM PLASTICVRIJ MAKEN!

Samen met MaatschapWij maakt BrightVibes een serie over plastic. Wat is het probleem precies en hoe kunnen we het oplossen? Deze week: Jeroen Dagevos van de Plastic Soup Foundation die ons uitlegt hoe we ons lichaam zo plasticvrij mogelijk kunnen maken.