Skip to content

Je gebruikt een verouderde browser

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze site en Microsoft is gestopt met het uitbrengen van updates, daarom kun je problemen ondervinden bij het bezoeken van deze site en we raden je sterk aan je browser te upgraden voor moderne webfunctionaliteit, een betere gebruikerservaring en verbeterde beveiliging.

Actualiseer mijn browser

Claire Wineland over hoe te leven als je stervende bent

2 min leestijd

Inspirerende Mensen
Claire Wineland on how to live when you’re dying
Source: None

Dit terminaal zieke meisje deelt een krachtige boodschap die je denkbeeld van dood en het leven misschien wel voorgoed verandert.

20-jarige Claire Wineland inspireert mensen al sinds haar tienerjaren

Claire Wineland is een activiste, entrepreneur, YouTube persoonlijkheid en auteur. Middels haar non-non-profitorganisatie; Claire’s Place Foundation enThe Clairity Project, doet ze haar best om mensen met terminale chronische ziekten en hun families te steunen. Ze is ook de auteur van het boek Every Breath I Take, Surviving and Thriving with Cystic Fibrosis en een spreker voor TEDx.

Meer dan een ziek kind Toen ze nog een tiner was, richtte Claire Claire's Place Stichting op en begon ze met het Clairity Project. Source: Facebook/PopSugar

Claire Wineland is een gewoon meisje – met uitzondering van één enorm verschil

de 20-jarige Claire komt uit Venice Beach, Californië. Ze heeft taaislijmziekte, een genetische ziekte waardoor overmatig veel en taai slijm afgescheiden wordt en zich verzamelt op verschillende plekken, vooral de longen. Claire heeft al tientallen operaties gehad, waarvan er een ervoor zorgde dat ze septisch werd en longfalen kreeg op 13 april 2010. Claire werd aan een oscillator gelegd en in een kunstmatige coma gebracht waar ze pas twee weken later uit ontwaakte. "Claire heeft deze aangrijpende gebeurtenis doorstaan en is er geïnspireerd en gepassioneerd uit gekomen en heeft nu erg veel zin om een verschil te betekenen voor andere kinderen en tieners door haar ervaring, kracht en hoop met hen te delen," aldus de website van haar non-profit. 

Die bovengenoemde non-profitorganisatie is Claire’s Place Foundation, die Claire oprichtte toen ze pas 13 jaar was, volgens het bijschrift op de website van de organisatie. Het biedt emotionele en financiële steun aan kinderen en families die zijn getroffen door taaislijmziekte. Door haar werk met de stichting, werd Claire geëerd door The Los Angeles Business Journal’s Nonprofit & Corporate Citizenship Awards, en ze ontving de Gloria Barron Prize for Young Heroes, allebei in 2014.

Claire inspireert en helpt anderen ook op een andere manier, namelijk via haar website, The Clairity Project, waar ze eerlijk over haar leven met taaislijmziekte praat en communiceert middels video’s, foto’s en schrijfsels. Claire heeft veel media-aandacht gehad door haar YouTube kanaal, waar video’s op staan waar ze over vanalles praat, van hoe het is om in een coma te liggen (zie de video hieronder) tot waarom het niet altijd erg is om in het ziekenhuis te liggen en hoe ze zich voorbereid op de dood. 

Claire voorziet haar video’s van zoveel charisma en eerlijkheid, dat ze eerder aandoen als een vermakelijke vlogserie, dan leerzame video’s, al voel je je na iedere video een stuk meer verlicht.

Je kan Claire volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Tumblr

Bron: Bustle Hoofdafbeelding: Twitter/ClaireWineland

Hoe het is om in een coma te liggen Claire heeft veel media-aandacht gehad door haar YouTube kanaal, waar video’s op staan waar ze over vanalles praat, van hoe het is om in een coma te liggen (zie de video hieronder) tot waarom het niet altijd erg is om in het ziekenhuis te liggen en hoe ze zich voorbereid op de dood. Source: Youtube/TheClairityProject
Maak impact

The Clairity Project: volg Claire's reis

"Ik ben er om te belichten hoe het nou echt is om ziek te zijn en zo hopelijk te veranderen hoe we naar ziekte kijken en naar degenen die er mee leven. Ik denk dat het leven niet zo zwart en wit is. We kunnen niet alles dat abnormaal en gek is als iets slechts beschouwen. Mijn levensverwachting is niet bepaald indrukwekkend (als je begrijpt wat ik bedoel). En toch heb ik een geweldig leven gehad; ik heb een leven geleid waar ik trots op ben. Een leven dat ik graag met jullie wil delen via The Clairity Project. Welkom."