Skip to content

Je gebruikt een verouderde browser

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze site en Microsoft is gestopt met het uitbrengen van updates, daarom kun je problemen ondervinden bij het bezoeken van deze site en we raden je sterk aan je browser te upgraden voor moderne webfunctionaliteit, een betere gebruikerservaring en verbeterde beveiliging.

Actualiseer mijn browser

Vreedzaamheid in Peoria!

2 min leestijd

Betere Samenleving
Peace for Peoria
Source: BrightVibes

Een multireligieus evenement laat ons zien dat we tot vrede en begrip in staat zijn, wat onze religie dan ook mag zijn!

Eerder deze maand werd er in Peoria, Illinois een multireligieuze bijeenkomst gehouden met de titel Know Islam, Know Peace.

Het was een antwoord op al het negatiefs dat ons vanuit de media wordt toegegooid wat betreft het moslim geloof. De bijeenkomst werd gehouden in een moskee onder leiding van imam Kamil Mufti met als bedoeling om meer begrip te creëren voor de religie en mensen in contact te brengen met elkaar, waar ze dan ook in geloven.

De religieuze leiders samen
De religieuze leiders samen Source: Peoria Public Radio

Er kwamen meer dan zevenhonderd mensen op af van allerlei religieuze achtergronden en er waren verschillende gastsprekers waaronder pastoor Jim Powell, Rabbi Daniel Bogard en burgemeester van Peoria, Jim Ardis. Allen spraken zij over hoe het geloof mensen verbindt, en de interreligieuze en interculturele vriendschappen die zij hebben opgebouwd in de loop der jaren.

Source: WMBD

 Ardis heeft de volgende dag 7 maart tot Peace in Peoria dag uitgeroepen zodat dit evenement jaarlijks gehouden zal worden ter herinnering aan de vrede en het begrip dat mensen van alle mogelijke achtergronden met en voor elkaar kunnen hebben!

De grote opkomst bij het evenement!
De grote opkomst bij het evenement! Source: Ckdean